Oosterse roerbak (2 pers)



Ingrediënten:

200 gr basmati
1 sjalotje
sap van 1 limoen
2 el oestersaus
1 tl cayenne peper
1 el zoete sojasaus
olijfolie
300 gr runderlappen
1 teen knoflook
1 kleine paksoi
75 gr taug�
zoete chilisaus
Bereidingswijze:

Kook de rijst. Snijd de sjalot fijn en doe in een kommetje met limoensap, oestersaus,
cayennepeper en sojasaus. Verhit de wok met de olie. Snijd de runderlappen in repen
van ongeveer een � cm en hak de knoflook fijn. Bak de knoflook even aan en roerbak
dan op hoog vuur de reepjes vlees gaar. Snijd de paksoi klein en doe die samen met
de taug� bij het vlees. Giet hier het mengsel met de limoensap overheen. Roer door
elkaar. Haal van het vuur zodra de paksoi begint te slinken. Serveer met de rijst
en een paar eetlepels chilisaus.





Home